Tarwegras

Tarwegras is de naam voor de jonge scheuten van de tarweplant. Dit eetbare gras stond bij de oude Egyptenaren bekend om haar gunstige effect op de menselijke gezondheid en vitaliteit. Tarwegrasscheuten bevatten 70% chlorofyl, waardoor ze heel alkalisch en ontgiftend zijn. Tarwegras heeft een hoog percentage vitamine A, C, E, K, zink en koper, calcium en magnesium, ijzer, selenium, enzymen, panthoteenzuur en aminozuren. Vanwege haar voedingswaardes is het een echte superfood, en wetenschappers zijn haar fytonutriënten en hun therapeutisch potentieel nog aan het ontdekken. Van vers tarwegras kan sap worden gemaakt, of het kan tot geconcentreerd poeder worden vermalen.

De gunstige bestanddelen van tarwegras zijn vergelijkbaar met die van sommige bladgroentes met een hoge voedingswaarde, zoals broccoli en spinazie. Een portie tarwegrassap is vergelijkbaar met ongeveer 700 gram donkergroene bladgroente. Door tarwegras thuis zelf te kweken, kun je het direct oogsten en er sap van maken, terwijl geconcentreerd biologisch poeder het makkelijker maakt om het te combineren met voedsel, sappen, water of supplementen. Tarwegras is van zichzelf glutenvrij en haar sap of poeder kan in elk recept worden verwerkt.