Pecannoten

De pecannoot is lid van de carya-familie, die oorspronkelijk uit het Zuiden van de Verenigde Staten & Mexico komt. Onze pecannoten komen direct uit de VS, want alleen de hete zomers van staten zoals Georgia & Texas kunnen de perfecte pecannoten produceren. Pecannoten zijn heerlijke culinaire noten, of je ze nu vers eet of verwerkt in een variatie aan baksels en toetjes. Traditionele favorieten zoals Pecan Pie maken goed gebruik van de zachte, boterachtige textuur van de pecannoot, wat vooral zoete en zoute smaken versterkt.

In de 16e eeuw ontdekten Europeanen de pecannoot in wat nu Texas is. Sindsdien is het een genot van de Nieuwe Wereld en een heuse traktatie voor je smaakpalet. Pecannoten hebben bovendien een opmerkelijk lange levensduur. Het is niet ongewoon dat pecannoten drie eeuwen of langer leven en consistent eetbare zaden produceren. Wanneer je van de pecannoot geniet, proef je de originele delicatesse van de inheems Amerikaanse stammen. Zoet of zout, dat kies jij, iedereen kan genieten van pecannoten – van gezondheidsfreaks tot zoetekauwen.