Zwarte thee

Zwarte thee

Net als andere theesoorten, behalve kruidentheeën, wordt zwarte thee gemaakt van de bladeren van de theeplant Camellia sinensis. De bladeren van zwarte thee danken hun kleur aan een volledig oxidatieproces. Dit in tegenstelling tot groene thee, waarbij de bladeren groen van kleur blijven. Het verwerkingsproces van zwarte thee is vergelijkbaar met dat van andere theeën. De bladeren worden namelijk blootgesteld aan de lucht, waarna ze verwelken, vervolgens gerold worden en daarna oxideren. Deze processen worden soms meerdere malen herhaald. Zwarte thee ondergaat echter een bijzonder uitgebreid oxidatieproces, waardoor het zo donker van kleur en karakteristiek van smaak is.

Zwarte thee bevat veel waardevolle bestanddelen, zoals antioxidanten, vitaminen en mineralen, en heeft daarom veel voedzame eigenschappen. Andere theesoorten, zoals, zoals groene en witte thee, zijn in populariteit aan het toenemen. Toch vormt zwarte thee nog steeds meer dan 90% van alle thee die in het Westen verkocht wordt. Mensen die van zwarte thee houden, kunnen hun drankje op verschillende manieren bereiden. Liefhebbers van zwarte thee voegen er vaak melk en suiker aan toe. Voor extra smaak kun je er ook kruiden of gedroogde vruchten aan toevoegen.

Uzuma Thee

Juices