Boerenkool

Gezondheidsvoordelen van boerenkool

Boerenkool is de superster van de superfood wereld. Ze wordt niet voor niets de groene koningin genoemd! De boerenkool die wij in onze sapjes gebruiken heeft de volgende eigenschappen:

Helpt strijden tegen bloedarmoede en vermoeidheid

Boerenkool bevat enorm veel ijzer, die de hemoglobine productie in het bloed verhoogt en verzekert dat zuurstof efficiënt wordt getransporteerd door het lichaam.

Krachtige anti-oxidant

Boerenkool barst van de krachtige anti-oxidanten die cellen helpen beschermen tegen giftige stoffen en vrije radicalen.

Ontstekingsremmend

Boerenkool werkt als een ontstekingsremmer, dankzij het hoge omega-3 vetzuurgehalte.

Verlaagt cholesterol

Het consumeren van boerenkool helpt de cholesterol te verlagen, wat het hart- en vaatstelsel ondersteunt en het risico op ziektes en hartaanvallen vermindert.

Geweldig voor een gezond gewicht

Koudgeperst boerenkoolsap bevat weinig calorieën, veel vezels en geen vet, wat het ideaal maakt voor personen die op hun gewicht letten.

Rijk aan vitamine K

Boerenkool bevat zeer veel vitamine K, een vitamine die door het lichaam wordt gebruikt voor diverse processen.

Houdt de huid stralend en de ogen gezond

Een hoog niveau Vitamine A helpt bij het behouden van een gezonde huid en ogen.

Ondersteunt het immuunsysteem

De vitamine C promoot een gezond immuunsysteem en centraal zenuwstelsel.

Ondersteunt een gezonde botstructuur

Boerenkool is rijk aan calcium, die helpt bij de ondersteuning van de infrastructuur van het lichaam.

BoerenkoolBoerenkoolBoerenkoolBoerenkool