Citroengras

Citroengras

Citroengras, ook bekend als sereh, is een overblijvend grassoort. Het groeit in de tropische en subtropische klimaten van Azië, Afrika en Australië. De stengels van citroengras, die 300cm hoog kunnen worden, hebben vaak een roze basis, groene schil en witte kern. Citroengras heeft een verfrissende, licht citroenachtige smaak. Hierdoor is het in veel delen van de wereld een populaire smaakmaker voor in de keuken. Citroengras is vooral populair in de Aziatische keuken. Hier wordt citroengras vaak gebruikt als smaakmaker voor soepen, vlees en gerechten met zeevruchten. In Afrika en India, waar citroengras als medicinaal kruid wordt gezien, gebruikt men het ook om thee van te trekken.

Citroengras geeft voedsel niet alleen een licht citroenachtige smaak, maar is ook rijk aan waardevolle voedingsstoffen. Het is vooral rijk aan ijzer en bevat ook andere mineralen zoals folaat, kalium, magnesium, zink en fosfor. Daarnaast bevat citroengras verschillende antioxidanten en heeft het antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen. In de Ayurvedische geneeskunde wordt citroengras al eeuwenlang gebruikt om het lichaam te zuiveren en verschillende gezondheidsaandoeningen te behandelen. Ook wordt citroengras veel gebruikt in de aromatherapie: de verfrissende citroengeur belooft een gevoel van kalmte en ontspanning te creëren.

Uzuma Thee

Juices