BroccoliBroccoli

Broccoli is een zeer bekende groente. De meeste mensen zijn er ofwel helemaal dol op, of ze haten het. Toch is het een favoriet tijdens het diner en kan het, met haar sterke geur en smaak, worden gevonden op de borden van de meeste Europeanen. Maar de populariteit van broccoli tijdens het avondeten, komt niet uitsluitend door haar smaak. Broccoli is extreem rijk aan voedingsstoffen en biedt nog vele andere voordelen.

Broccoli vindt haar oorsprong in het Middellandse-Zeegebied en is een lid van de koolfamilie. In feite is het een grote, eetbare bloem. Ze produceert stelen, bedekt met een dikke bos roosjes, die zowel rauw als gekookt kunnen worden gebruikt. Er zijn nu vele variaties van broccoli en de kleur varieert van diepgroen tot paars.

Gedacht wordt dat broccoli afkomstig is uit het Romeinse Rijk, waar het selectief werd gekweekt vanuit wilde kool. Het gewas verspreidde zich toen door het rijk in Europa, maar ook naar delen van Azië, waar het sindsdien is gebleven.

BroccoliBroccoliBroccoliBroccoli